2022-01-02 09:23:56• hírek • Szatmár.ro

Kezdetét vette Gyenes Emánuel 2022-es Dakar-kalandja

Fotók: RallyZóna / facebook.com/ManiGyenes
Fotók: RallyZóna / facebook.com/ManiGyenes

Gyenes Mani, az Autonet Motorcycle Team versenyzője az idei esztendőben 12. alkalommal állt rajthoz a világ legnehezebb sivatagi tereprali versenyeként számontartott Dakar-ralin.

A szatmári sportoló december 27-én indult el Frankfurtba, ahonnan repülővel utazott tovább Szaúd-Arábiába, hogy az új év első napján máris motorra üljön, és megkezdje azt a 8375 kilométeres sivatagi motorozást, mely az idei versenytávot jelenti a résztvevők számára.

Miután december 31-én megtörtént a benevezett járművek műszaki ellenőrzése, január 1-jén a verseny prológusa következett. Ez a 19 kilométeres szakasz a verseny első szakaszára való kvalifikációnak számított, amelyet Mani 1 óra 12 perc alatt teljesített, ami az összetett ranglista 54. helyét jelentette számára, az Original/Malle Moto kategóriában pedig 6. lett.



A prológust követően Mani elmondta, úgy érzi kissé „elóvatoskodta” ezt a szakaszt, bár ezt egyáltalán nem bánja, hiszen a verseny még nagyon hosszú, sőt, szoknia kell e motort és főleg a homokot, hiszen a tavalyi Dakar óta nem motorozott sivatagban, ezért ebbe is újra bele kell rázódnia.

A szombati prológust követően január 2-án, vasárnap, a kora reggeli órákban kezdetét vette a verseny 1B szakasza, amely egy 514 kilométeres (333,18 km speciális szakasszal) távot jelent erre a napra a versenyzők számára.

Az idén 37-es rajtszámmal versenyző szatmári pilóta 7 óra 3 perckor és 30 másodperckor hagyta el a rajtvonalat és kezdte meg a verseny első valódi kihívásokkal teli pályaszakaszát.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: